Cum sa schimbi denumirea unei societati?

Daca doresti sa modifici numele societatii tale, trebuie sa depui o mentiune la Registrul Comertului. Pentru aceasta, trebuie sa treci printr-o etapa initiala, de verificare a denumirii societatii si/ sau rezervarii acesteia.

Astfel, vei depune la Registrul Comertului o Cerere de verificare disponibilitate si/ sau rezervare denumire firme, impreuna cu trei variante de nume si sa dovedesti plata taxelor/ tarifelor legale pentru efectuarea demersului.

Dupa ce verificarea va fi realizata, vei fi nevoit sa depui un dosar care sa contina: o cerere de inregistrare a mentiunii, dovada verificarii disponibilitatii si a rezervarii firmei, hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/ Decizia Asociatului Unic, Certificatul de Inmatriculare, Actul Constitutiv Actualizat si dovezile privind plata taxelor/ tarifelor legale.

In plus, acolo unde este cazul, trebuie sa adaugi si: Declaratia-tip pe propria raspundere, semnata de Asociati sau de Administratori, din care sa rezulte ca persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii pentru activitatile prevazute in declaratia-tip; avizele prealabile prevazute de legile speciale; acordul pentru utilizarea denumirii, prevazut de art. 39 din Legea 26/ 1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si o imputernicire speciala, avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale.

Care este oferta noastra pentru inregistrarea acestei mentiuni?

– 380 de lei, pentru Bucuresti si Ilfov;

– 480 de lei, pentru alte judete ale tarii.

Vorbiti pentru detalii cu unul dintre consultantii nostri, experti juridici, la numarul de telefon 0770.659.416 sau pe e-mail la office@infiintarefirma.3zile.ro