Schimbare sediu social

schimbare sediu social Reinvent Consulting

In articolul de fata vom aborda tema schimbarii sediului social al unei societati comerciale.

Pentru inceput, un antreprenor trebuie sa afle ca schimbarea sediului social se face in doua etape: inregistrarea unei mentiuni la Registrul Comertului si declararea acesteia la Administratia Financiara pe raza careia se afla viitorul sediu social.

Etapa 1: Inregistrarea mentiunii la Oficiul National al Registrului Comertului.

Pentru a duce la bun sfarsit acest demers, cititorul trebuie sa depuna un dosar la sediul Registrului Comertului. Acesta trebuie sa contina:

– cererea de inregistrare,

– Actul Constitutiv Actualizat,

– Decizia Asociatului Unic/ Hotararea AGA,

– copie dovada actului de proprietate asupra imobilului care urmeaza sa devina sediu social,

– Certificatele Constatatoare si Certificatul de Inmatriculare,

– Declaratie-tip pe propria raspundere semnata de catre Asociati/ Administratori care sa certifice faptul ca societatea in speta indeplineste conditiile de functionare, in conformitate cu normele legislative din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii.

In cazul in care societatea a fost infiintata inaintea anului 2004, in momentul in care cititorul va dori schimbarea sediului social intr-un alt judet, va avea nevoie de o noua rezervare de denumire pentru firma.

Atunci cand se va proceda la schimbarea de sediu social la Registrul Comertului, se va modifica Actul Constitutiv, Certificatul Unic de Inregistrare si alte documente care atesta functionarea societatii. Totodata, se vor actualiza vechile facturiere si chitantiere si se va cumpara un alt Registru Unic de Control.

Etapa a 2-a: Declararea schimbarii sediului social la ANAF.

Potrivit legislatiei  in vigoare, dupa definitivarea procesului de inregistrare a mentiunii de schimbare a sediului social la Registrul Comertului, o sa fie nevoie de declararea acesteia la Administratia Financiara in circumscriptia careia se afla noul sediu social al firmei.

Daca societatea este platitoare de TVA, atunci aceeasi unitate teritoriala a ANAF va elibera un nou certificat de inregistrare in scopuri de TVA.

Tarife

– 380 de lei, in Bucuresti si Ilfov, respectiv 480 de lei in celelalte judetele ale tarii – pentru inregistrarea  mentiunii la Registrul Comertului in cadrul aceluiasi sector/ judet (sunt incluse taxele la Registru, onorariul si TVA);

– 380 de lei, pentru Bucuresti si Ilfov, precum si 480 de lei, in alte judete ale tarii – daca schimbarea sediului social se face dintr-un judet in altul (sunt incluse taxele la Registru, onorariul si TVA);

– 250 de lei, pentru declararea schimbarii sediului social la Administratia Financiara.

Suna-ne si afla cum poti simplifica toata procedura, apland la partenrii de incredere. Detalii la numarul de telefon 0770.659.416 sau pe e-mail la office@infiintare.3zile.ro